![]() |
|
|
|
#1
|
|||
|
|||
|
Mariner så lenge du har tid til, 2 timer er minimum, et døgn eller 12 timer er bedre.
Poenget med at kjøttet skal bake lenge er at det skal få den typiske greske kvaliteten = det faller omtrent fra hverandre. Derfor må du kjøpe kjøtt av "dårlig kvalitet". Snakk med slakteren, så får du riktig type. I Hellas sier jeg "Hirino yia Bekrí mezé" til slakteren, men det er sikkert ikke mye til hjelp i Norge ![]() Når det er sagt, kan du vel kjøpe kjøtt av forholdsvis god kvalitet og ovnssteke det i forholdsvis kort tid...??? |
|
#2
|
||||
|
||||
|
Citat:
- jeg vil marinere kjøttet over natten, som det står i oppskriften ![]() Det var steketiden jeg tenkte på, 2 eller 3 timer, kjøttet blir jo mørere når det er marinert, vil g j e r n e ha gresk resultat / kjøtt som "faller fra hverandre" ![]() - k a n s k j e jeg forsøker med litt lavere temp enn 200 gr
|
![]() |
|
|