Kalimera Grekland Antiparos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Bad och stränder på Antiparos

Antiparos är omtyckt för sina lättillgängliga och ofta mycket barnvänliga stränder. Många ligger på behagligt promenadavstånd från Chora. Tavernor finns vid alla stränder utom vid Nudist beach.

Psaraliki 1 och 2 är två väldigt populära stränder alldeles i närheten av Chora, du går hit på bara några minuter. Sanden är uppblandad med småsten, gott om skugga från tamariskträd, långgrunt och barnvänligt.

 

Stranden Psaraliki 2 på Antiparos i Kykladerna.

Psaraliki 2.

 

Stranden Psaraliki 1 på Antiparos i Kykladerna.

Psaraliki 1.

 

Agios Spiridonas beach, till vänster om hamnen om du har näsan mot vattnet, är öns långgrundaste strand. Det är ett eldorado för de riktigt små barnen, på en vuxen når vattnet inte ens över knäna. Stranden kallas allmänt för Baby beach, eller bystranden. I närheten finns flera pensionat för dig som vill ha krypavstånd till stranden.
Agios Spiridonas beach på barnvänliga Antiparos är perfekt för småbarn.

Agios Spiridonas är perfekt för småbarn.

 

Någon kilometer norr om Chora, efter den grunda bystranden ovan, ligger nudisternas paradisstrand: Nudist beach. Officiella nudiststränder är ovanliga i Grekland, nudism är vanligt, men sällan tillåtet. Just denna strand tillhör den pyttelilla skara av officiella nudiststränder och därför är den extra populär. Inte bara för nudister, många påklädda gillar också Nudist beach. Här brukar finnas en kantina som säljer smårätter och drycker under sommaren.

 

Nudist beach, eller Camping beach, på Antiparos mittemot Paros.

Nudist beach.

 

Mittemot Nudist beach ligger den lilla ön Diplo på simavstånd där det finns några små strandremsor.

 

Tips på andra nudiststränder i Grekland finns här »

 

Nudist beach på Antiparos och den lilla ön Diplo i bakgrunden.

Nudist beach och den lilla ön Diplo i bakgrunden.


Soros beach ligger på öns sydöstra sida och räknas av somliga som öns bästa strand. Hit åker du på egen hand, antingen för att bada eller för att äta lunch.

 

Soros beach är en av Antiparos bästa stränder.

Soros beach.

 

Agios Georgios beach ligger strax efter Soros på södra sidan av ön, den är i mitt tycke Antiparos bästa strand. Stranden är hyfsat långgrund och vattnet är kristallklart. Dåligt med skugga, men det finns några bra tavernor i närheten om du vill fly undan solen för en stund.

 

Tavernor och restauranger vid Agios Georgios beach på södra Antiparos.

Tavernor vid Agios Georgios beach.

 

Mittemot Agios Georgios ligger den lilla ön Despotiko. Ön är obebodd men var bebodd för herrans massa år sedan. Utgrävningar har pågått sedan 1997. Du kan åka över med taxibåt från den lilla hamnen i Agios Georgios. Till Agios Georgios går det buss från Chora. Åka gärna hit på kvällen och ät middag på någon av de mysiga tavernorna.

 

Den barnvänliga sandstranden Agios Georgios beach är Antiparos bästa strand.

Agios Georgios beach.
Agios Georgios beach på Antiparos med ön Despotiko i bakgrunden.

Bortre delen av Agios Georgios beach.

 

Om du vill uppleva riktigt härliga bad i djupblått vatten kan du göra en båttur runt ön. Det finns flera båtar att välja på. Vi brukar åka med utflyktsbåten Alexandros (det finns andra båtar också). I turen ingår lunch och flera stopp för bad. Missa inte.

 

Läs mer om båtutflykten här »


LÄR MER OM ANTIPAROS

Om Antiparos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera