Kalimera Grekland Antiparos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Vandra på Antiparos
Antiparos är en pytteliten ö som även den ovane vandraren uppskattar. Öns yta är endast 35 km2 och det högsta berget Profitis Elias är endast 310 meter högt.

Dock tror jag att de flesta som reser till Antiparos nöjer sig med att vandra till stränderna nära Chora. Vi har gjort få vandringar på Antiparos. Den trevligaste var den som gick mellan Chora och Droppstensgrottan.

 

Vandringar på Antiparos i Grekland.

Antiparos är en platt och lättvandrad ö.


Om du ska vandra på Antiparos kan jag rekommendera Anavasis blå karta (1:40.000), som beskriver vandringar på Antiparos och Paros, enkla som svåra. Terrain maps är ett annat grekiskt kartförlag som specialiserat sig på vandringskartor. De har en karta över Paros och Antiparos med en upplösning på 1:40 000 som också innehåller många vandringar. Båda kartorna finns att köpa på plats.

 

Despotiko island. Antiparos.

De södra delarna är mycket vackra. Ön heter Despotiko.

 

Jag rekommenderar dig att köpa vandringsboken Amorgos, Naxos, Paros, Eastern and Northern Cyclades av Dieter Graf. I boken beskrivs två vandringar på Antiparos och sex vandringar på Paros i detalj. Boken finnas att köpa på plats, du kan även köpa den på Adlibris om du vill planera dina rutter i förväg.

Köp boken Amorgos, Naxos, Paros, Eastern and Northern Cyclades här »


LÄR MER OM ANTIPAROS

Om Antiparos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera