Kalimera Grekland Fourni.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa runt på Fourni

Majoriteten av turisterna tar sig fram till fots eftersom det mesta finns inom gångavstånd. Vägnätet är litet och trafiken närmast obefintlig. Det finns bara två vägar, den ena vägen leder till Vlychada i söder och den andra går till Chrysomilia i norr. Vägen till Chrysomilia går längs bergen, landskapet är dramatiskt och vyerna sagolikt vackra.

 

Badbåtar till stränderna på Fourni.

Badbåtar som väntar på kunder i hamnen i Fourni by.

 

HYRA MOPED OCH BIL

Det går att hyra bil och moped. Bensinstationen ligger ovanför Kambi beach.

BUSS

Det finns ingen buss.

TAXI

Det finns ingen taxi.

BADBÅT

Badbåtar till Kambi beach, till Chrysomilia och till grannön Thymena utgår från lilla hamnpiren i Fourni by.
Känner du för att göra en utflykt bakåt i tiden kan jag rekommendera en tur till ön Thymena (eller Thimena eller Thymaina.) som ligger mittemot Fourni. Thymena är okänd för de allra flesta, ön nämns nästan inte ens i guideböcker, ändå bor här cirka 140 personer året om. Det finns bara en by, den är inte speciellt vacker, men väldigt grekisk. I byn finns en minimarket och två tavernor.

 

Thymena. Thimena. Thymaina. Fourni.

Den enda byn på Fournis grannö Thymena.

 

När vi var på Thymena senast var båda tavernorna stängda, troligen har de bara öppet kvällstid. Till höger om hamnen finns en klapperstenstrand som duger för ett dopp. En annan strand finns en kort promenad från byn. För att komma dit går du upp genom byn och svänger vänster, fortsätt tills du ser en muromgärdad kyrka, ta höger vid kyrkan och fortsätt tills du ser stranden framför dig.

 

Keramidou beach och Kottaras på Thymena nära Fourni.

Keramidou beach på Thymena.

 

Stranden heter Keramidou och är ganska stenig och det är inte helt lätt att ta sig i vattnet. Det bästa med Keramidou är Taverna O Kottaras som ligger bara några meter från vattnet. Borden är placerade i sanden under skuggande träd. Här kan man lätt spendera en dag med en bra bok som sällskap. Vill du fly undan civilisationen ett tag har tavernan tre rum för uthyrning. Telefon: +30 22750-327 97.


LÄS MER OM FOURNI

Om Fourni Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera