Kalimera Grekland Fourni.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Att inte tappa ansiktet på Nikos Taverna

En bild berättar. Avsnitt 29.

 

Den här sedelärande berättelsen utspelar sig på Nikos Taverna på Fourni. Där går man oftast ut i köket och lyfter på grytorna för att se vad som erbjuds för dagen. Vi kallar det "live menu". Ibland byts "live menu" ut mot "talk menu", vilket innebär att menyn rabblas upp vid bordet, i regel är det greker som erbjuds "talk menu".

Vid just det här tillfället beställde jag på grekiska eftersom jag visste vad vi ville ha, och att jag kunde säga det på grekiska. Jag brukar känna mig duktig när jag kan beställa på grekiska. Så även denna gång. Men det slutade med att jag kände mig allt annat än duktig.

När vi väntade på att maten skulle komma in gick Camilla på toaletten. När hon kom tillbaka såg hon minst sagt illamående ut, någon hade nämligen skitit ner hela toaletten. En kort stund senare kommer kyparen ut till vårt bord, han framför en lång harang på grekiska till mig och pekar in mot tavernan. Jag hade ingen aning om vad han sa, men för att inte tappa ansiktet (jag ville inte att han skulle tro att jag bara kunde lite grekiska) svarar jag NE, vilket betyder ja på grekiska.

Han frågar samma sak igen och pekar in mot tavernan, och jag svarar samma sak igen: NE! Lite mer bestämt denna gång. Kyparen ser mycket arg ut och går in till tavernan igen. Camilla frågar mig vad han sa. Ingen aning, svarar jag, jag tror att han frågade om vi hade beställt. Men, säger Camilla och skrattar, tänk om han sa: - Är det du din jävel som skitit ner hela toaletten! Då blev jag tyst, och sa inget mer den lunchen.

Så kan det gå när grekiskan inte är på.

 

Att bli glad av god mat på Nikos Taverna på Fourni.

En av oss hade i alla fall roligt.

 

Fler avsnitt från serien "En bild berättar" »


LÄS MER OM FOURNI

Om Fourni Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera