Kalimera Grekland Karpathos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Utflykt till fina byar & stränder på Karpathos

Denna morgon började med en dubbel grekkaffe på ett kafenión nere i hamnen. Vår hyresvärd Elias ville gratulera på min namnsdag (Ioannis). Därefter frukost, och en stunds planerande inför vår fortsatta resa. (Det börjar bli rörigt.)

Sedan gav vi oss av. Södra Karpathos - där vi var igår - är inte speciellt vackert, det är däremot norra delarna av ön, och då menar jag inte så långt norr ut som Olymbos. (Där är också fint, men lite för långt att köra till med moped.) Dagens utflykt tog oss i tur och ordning till följande platser: Aperi, Volada, Othos, Stes, Proni, Lefkos, Mesochori, Spoa, Agios Nikolaos och Apela.

Här kommer en bukett med bilder från denna ljuvliga dag.

 

Volada nordväst om Pigadia på Karpathos.

Volada nordväst om Pigadia.

 

Proni beach nära byn Pyles på västra Karpathos.

Proni beach nära byn Pyles på västra Karpathos.

 


Taverna Blue Sea. Lefkos beach. Karpathos.

En av stränderna i Lefkos. Här åt vi en mycket god lunch på Taverna Blue Sea.


Vi stannade ganska länge i Lefkos där vi åt vi en mycket god lunch på Taverna Blue Sea, och gick runt och fotograferade de många fina sandstränderna, och den lilla halvön med stenrösen. Sedan fortsatte vi till Mesochori som vi tycker är den vackrast belägna byn på Karpathos efter Olympos.

 

Den mycket vackra byn Mesochori som ligger norr om Lefkos på Karpathos.

Den mycket vackra byn Mesochori som ligger norr om Lefkos.

 

Från Mesochori körde vi österut över bergen till den lilla byn Spoa. Från Spoa går en vindlande väg ner till den lilla kustbyn Agios Nikolaos, ej att förväxla med Agios Nikolaos beach som ligger under Arkassa. Vägen ner till Agios Nikolaos är verkligen härlig att åka. Vi brukar stänga av motorn på moppen och njuta av utsikt och tystnad.

 

En av två stränder i fina Agios Nikolaos under Spoa på Karpathos.

En av två stränder i fina Agios Nikolaos under Spoa.


Dagens utflykt avslutades med en lång fotosejour på Apela beach. Vi tog massor med bilder ovanifrån, och ännu fler vid själva stranden. Vi har varit på Apela beach många gånger, och varje gång tar vi massor med bilder, och det beror på att vi tycker att det är en av de vackraste stränderna i hela Grekland. Här tog vi dagens enda dopp, men det var värt att vänta på. Underbart!

 

Apela beach på Karpathos är en av Greklands vackraste stränder.

Apella beach från ovan.

 

 

Apella beach. Karpathos.

Apella beach på Karpathos är en av våra favoritstränder i Grekland.

 

En underbar dag är till tillända. Värmen har inte alls varit lika jobbig idag. Tack! Nu ska vi kolla framtida båtar, hotell och vindar, sedan är det dags att gå ut och äta middag.

 

 « Föregående dag | Nästa dag »

 

Karpathos på Kalimera »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera