Kalimera Grekland Kefalonia.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa runt på Kefalonia

Det bästa sättet att lära känna denna vackra ö är med eget fordon. Några av vägsträckorna hör till de vackraste jag har åkt, främst den mellan Argostoli och Fiskardo. Även vägen mellan Fiskardo och Agia Efimia är fasansfullt vacker. Om du inte kan - eller vill - hyra bil eller moped kan du göra en guidad tur runt ön med buss.

 

HYRA MOPED OCH BIL

En stor ö som Kefalonia lämpar sig inte att köra runt med moped, bil är absolut att föredra. Ska du bara se det omkringliggande grannskapet där du bor, exempelvis Lassi eller Skala, passar moped däremot utmärkt. Men att se hela ön från en moped kan bli ganska ansträngande. Moped- och biluthyrare finns i alla turistorter. Konkurrensen är stor så det kan löna sig att fråga runt.

Om du vill kan du boka hyrbil hemifrån och hämta den på flygplatsen, eller i någon annan ort på Kefalonia. Rentalcars är ett seriöst biluthyrningsföretag som samarbetar med alla stora biluthyrare.

Boka hyrbil via Rentalcars här »

 

Bilfärjan som går mellan Argostoli och Lixourihalvön på Kefalonia.

Bilfärjan som går mellan Argostoli och Lixourihalvön.

 

BUSS

Ett väl utbyggt bussnät förbinder i stort sett hela ön. Argostoli är den stora knutpunkten för nästan alla bussar. Stora busstationen (KTEL) ligger söder om centrum (efter bron) i Argostoli. Bussförbindelse finns med Fiskardo, Poros, Skala, Sami, Kourkoumelata, klostret Agios Gerasimos, Lassi och Agia Efimia. Bussarna stannar självklart på många platser längs vägen. Det finns även bussförbindelse mellan Poros och Skala, samt mellan Sami och Fiskardo.

Busstidtabell hittar du här »

TAXI

Taxibilarna på Kefalonia är vinröda och lätta att få tag på. Telefonnummer: 26710-22700.

FÄRJA

I stället för att köra bil till Lixourihalvön kan du åka färja som går från Argostoli varje halvtimme från tidig morgon ända fram till midnatt. Resan tar ungefär 20 minuter.
Utflyktsbåt i Argostoli på Kefalonia.

Glasbottenbåt i Argostoli.

 

GLASBOTTENBÅT

Du kan göra en utflykt med glasbottenbåt och se lite av omgivningarna runt Argostoli och äta BBQ på en närliggande strand. Du kan välja mellan hel- eller halvdagstur, eller en kort kvällstur. Aktuella tider och priser finns vid båten som ligger på norra delen av hamnpromenaden i Argostoli.

UTFLYKTSBUSS

Två gånger i veckan (onsdagar och lördagar brukar det vara) kan du åka en guidad busstur runt ön. Turen inkluderar stopp i Katavothres, Fiskardo, Agia Efimia, Melissani, Drogarati, Poros och Skala. Bussarna utgår från Argostoli 09.00 och är tillbaka kring 18.30. Biljetter köps på resebyråer och på busstationen (KTEL) i Argostoli. Även charterarrangörerna anordnar bussutflykter runt ön.

 

Utflykt från Kefalonia till Vathy på Ithaka.

Missa inte en dagstur till vackra Ithaka.

 

UTFLYKTSBÅT

Dagsutflykter med buss/båt till Ithaka och Zakynthos går två gånger i veckan från Argostoli. Hör med resebyråerna eller med KTEL i Argostoli för närmare information om vilka dagar turerna går.


LÄS MER OM KEFALONIA

Om Kefalonia Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera