Kalimera Grekland Kreta.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Gouvernetto på Akrotirihalvön på Kreta

Gouvernettoklostret på Akrotirihalvön, öster om Chania, är ett av de äldsta på Kreta och uppfördes 1528. Klostret ligger cirka 5 kilometer från Agia Triadaklostret. För att komma dit följer man vägen till vänster om Agia Triada. Landskapet blir allt kargare och ensligare ju närmare Gouvernetto man kommer.

 

Det vackra klostret Gouvernetto på Akrotirihalvön nära Chania på Kreta.

Det vackra klostret Gouvernetto på Akrotirihalvön.

 

Kyrkan omgärdas av en stor fyrkantig fästningsliknade byggnad, framför ingången finns en stor gårdsplan, till vänster om gårdsplanen går en stig som leder till två grottor och till det märkliga Katholikoklostret.

 

Kyrkan i klostret Gouvernetto. Akrotiri. Kreta.

Kyrkan i klostret Gouvernetto.
Precis som i Agia Triadaklostret finns här ett litet museum med ikoner, tavlor och gamla prästkåpor. Ett litet bibliotek med gamla böcker och svartvita bilder på munkar finns också. Framsidan av kyrkan är rikt utsmyckad med kolonner och märkliga ansiktsmasker. Innanför murarna råder en magisk tystnad, det är knappt man vågar andas.

 

Gouvernetto Monastery. Akrotiri. Kreta.

Klostergården i Gouvernetto Monastery.

 

Missa inte Agia Triadaklostret när du är här. Gillar du att vandra får du inte missa att gå till Katholikoklostret som ligger nedanför Gouvernettoklostret.

 

Läs mer om Kreta på Kalimera »

E-guider om Kreta »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera