Flyg till Kalamata på Peloponnesos
Peloponnesos blir allt populärare för varje år. Jag kan verkligen förstå det efter att ha varit där för första gången hösten 2015. Jag blev så förälskad att jag ska åka tillbaka så snart jag kan.

Det är inte bara ett fantastiskt resmål, det är även väldigt enkelt att resa hit, både på charter och på egen hand. Från Sverige kan du åka charter med Apollo och Airtours. De erbjuder boende i Kalamata och Gialova. Ska du resa hit på egen hand flyger du med Aegean Airlines, som flyger direkt till Kalamata från Stockholm, Köpenhamn och Billund. Du kan även flyga till Aten och åka buss till Peloponnesos.

Flygplatsen i Kalamata ligger cirka 10 kilometer väster om Kalamata centrum. Flygplatsen är liten men där finns allt man behöver. Det finns enklare serveringar i avgångshallen och i ankomsthallen, det finns en liten taxfree, och det går att hyra bil.

Enklast är att åka taxi till och från flygplatsen. Bussarna går inte så ofta och det kan bli lång väntan innan nästa avgång. Bussarna stannar inte på själva flygplatsen utan vid en rondell strax utanför. Länk till busstidtabell finns längre ned på sidan.

Serveringar på flygplatsen.

En av två serveringar på flygplatsen.


Captain Vasilis Konstantakopoulos Airport. Kalamata.

Flygplatsen i Kalamata heter "Captain Vasilis Konstantakopoulos Airport".


Här kommer några ungefärliga avstånd och kostnader för taxi. Skillnaden i pris beror på om du åker med taxameter eller inte, och vilken tid på dygnet du åker.

Flygplatsen-Kalamata: 10 kilometer, pris 10-15 €
Flygplatsen-Kardamili: 45 kilometer, pris 50-60 €
Flygplatsen-Koroni: 43 kilometer, pris 50-55 €
Flygplatsen-Pylos: 43 kilometer, pris 50-60 €
Flygplatsen-Costa Navarino: 50 kilometer, pris 50-60 €

Om du måste stanna över natten för att hinna med ett tidigt plan kan jag rekommendera Hotel Haikos som ligger på strandpromenaden i Kalamata.

Boka Hotel Haikos här »

Boka hyrbil här »

Busstidtabell »

Tillbaka till Peloponnesos »

Tax Free. Kalamata.

Tax Free på Kalamatas flygplats.


HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2019 Janne Eklund/Kalimera