Kalimera Grekland Samos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Karlovassi på Samos

Karlovassi är Samos största stad (6 700 inv) och näst största hamn. Det är en stad som jag inte är så där jätteförtjust. Staden, för det är verkligen en stad, är alldeles för yvig, det är för mycket yta och för många hål däremellan. Det är svårt att få något grepp över Karlovassi, plus att här finns lite väl många fula industrier. Jag störs annars inte av industrier, men här gör jag det.

 

Karlovassi sett från den gulliga byn Leka på Samos.

Karlovassi sett från den gulliga byn Leka.

 

Hamnpromenaden kan inte på långa vägar mäta sig med dem i Pythagorion och Kokkari. En stor väg där bilarna susar förbi i hög fart och vågor som slår in på en tom strand med stora vågbrytare. Den enda badbara delen av stranden är inte heller den något man skulle vilja hänga i julgranen.

 

Stranden i Karlovassi på norra Samos.

Stranden i Karlovassi.
Det finns trots allt saker som är bra med Karlovassi och det märker man när man kommer in i själva centrum. Där möts man av en äkta grekisk stad med allt vad det innebär: trånga gator och små torg med affärer, tavernor, kafenións och ouzerior. Fortsätter man vägen till höger om hamnen kommer man till det berömda vattenfallet, och till Potami beach.

HOTELL I KARLOVASSI

Det finns inte så många hotell och jag tror inte att särskilt många väljer att bo här under semestern. Men om du ska med en tidig färja kan det vara bra att stanna över natten. Karlovassi ligger 20 kilometer från Samos stad, och mellan 35-40 kilometer från Pythagorion (beroende på vilken väg du väljer).

Boka hotell i Karlovassi här »

 

Hamnen i Karlovassi på Samos.

Hamnen i Karlovassi.

 

Fortsätter man vägen till höger om hamnen kommer man till det berömda vattenfallet, och till Potami beach, och det är närheten till vattenfallet och Potami som jag tycker är det bästa med Karlovassi.


VAD DU INTE FÅR MISSA NÄR ÄR I KARLOVASSI

 

Missa inte Potami beach och vattenfall när du reser till Karlovassi på Samos.

Missa inte Potami beach och vattenfall, som du kan läsa om här »


LÄS MER OM SAMOS

Om Samos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera