Kalimera Grekland Santorini.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Sista dagen på Santorini. Snyft :-(

Så var det då dags att ta ett sorgsamt farväl till Santorini. Känns inte alls bra att åka trots allt, men det är dags att resa vidare. Snyft...

Idag har vi betat av en massa praktiska saker, som att gå till Posten för att skicka hem en massa saker vi inte längre behöver. Några postala förpackningar fanns inte att köpa, men en Amstel-glas-låda gick bra det också. Postkontoret i Emborio var grekiskt kaotiskt. Så klart.

Här på Santorini finns inga brevbärare, alla måste hämta sin post på postkontoret, man säger första bokstaven i sitt efternamn och får då en bibba med post tillbaka. Man går sedan igenom högen för att se om man har fått någon post. Samtidigt kan man passa på att se vad andra har fått för post. Om man är nyfiken. Vilket greker är. :-)

 

Post på Santorini.

Camilla postar paket till Sverige. De andra letar post.

 

Imorgon bitti klockan 09.00 kliver vi ombord på Romilda. Några timmar senare kliver vi av på Anafi som ligger ett stenkast från Santorini. Vi har inte varit där på säkert tio år. Undrar vad som hänt sedan dess?

 

Anafi. Santorini.

Anafi sett från Perivolos beach på Santorini.


Vi har varit på väg till Anafi många gånger, men varje gång har vi hållit oss kvar på Santorini. Det finns en anledning till det; vi gillar nämligen inte Anafi. Vi vet varför och vi tror och hoppas att vi ska ändra uppfattning nu.

Varför vi inte gillar Anafi återkommer vi kanske till när mina Santoriniledsna fingrar är på bättre humör. Efter Anafi ska vi åka till två andra småöar. Sikinos och Kimolos. Vi har ingen aning om det finns tillgång till internet på dessa öar, så var beredda på att det kan dröja till nästa blogginlägg.

 

Tavli och backgammon i Grekland.

Mitt pris för att jag slog Paris med 3-0 i tavli.

 

Varje kväll under vår vistelse på Santorini har vi spelat tavli på Honeymoon Beach Hotel. Camilla har under tiden blivit riktigt duktig. Hon vinner över mig hela tiden, och hon slår även Michalis och Paris. Just denna kväll vann JAG över Paris. Då blev jag belönad med ett pris gjort av en snusdosa och en ikon. På snusdosan står mitt andranamn - Magnus - och 0-3. Jag vann med 3-0! Kanske för att det var min namnsdag. :-)

 

Tavli. Santorini.

Bättre present än ett tavlispel kan man inte få.

 

 

Innan vi gick hem för att sova fick vi en present av Paris och Julia. Det var ett tavlispel. Gissa om vi blev glada, och rörda av deras omtanke!

 

 « Föregående dagStartsidan | Nästa dag »

 

Santorini på Kalimera »


HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera