Kalimera Grekland Evia.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Evia i Grekland

Evia, eller Euboea, eller Euboia, är greklands nästa största ö efter Kreta. Här bor cirka 213 000 personer. Öns yta är 3 684 km2 och högsta berget Dirfys, eller Dirfi, mäter 1 743 meter över havet.

Trots sin storlek är det ytterst få utländska turister som reser hit, eller ens känner till att Evia existerar. Evia passar alla som vill komma det grekiska vardagslivet nära och alla som tycker om vacker och storlagen natur. Här finns ett otal stränder av skiftande karaktär, några är riktigt bra, främst på norra delen av ön.

Evia drabbades av enorma skogsbränder under sommaren 2021. Det var främst de norra delarna av ön som hemsöktes av bränderna och det kommer ta lång tid innan naturen har återhämtat sig.

 

Från Evias hamn går det båtar till Skopelos i Sporaderna.

Skopelos är en av Evias grannöar. Bilden är från Skopelos Stad.

 

Tja, det är väl ungefär vad jag vet om Evia. Jag har varit på 65 grekiska öar, Evia är som du förstår inte en av dem. Inte ens bilden ovan är från Evia, den är från Skopelos.
RESA TILL EVIA

Flyg till Aten, och sedan vidare med buss till Evias huvudstad Chalkida (Halkida). Därifrån går det bussar till andra delar av ön.

Evia har båtförbindelse med Agia Marina, Glyfa och Volos på fastlandet, samt med öarna Alonissos, Skiathos, Skopelos och Skyros. Det finns olika hamnar på Evia, bland annat Kymi.

HOTELL PÅ EVIA

Det finns som du förstår hur många hotell som helst på en så stor ö. Eftersom jag aldrig har varit på Evia hänvisar jag till booking.com

Boka hotell på Evia här »

 

Skiathos är Evias närmsta grannö.

Skiathos är Evias närmsta grannö. Bilden är från den fantastiska stranden Koukounaries.

 

Jag har aldrig varit på Evia. Därför använder jag bilder från andra öar.


LÄS MER OM EVIA

Om Evia Bilder Resebrev Karta Geografiskt läge Forum
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera