Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Öluffa i Grekland. Del 1. Sifnos och Naxos.

Med på resan var Bea 33 år, Andreas 32 år, Agnes 5 år och Ruben 3 år.

Det blir aldrig som man tänkt sig. På hemmaplan innan avfärd visste vi inte mer än två saker: vi skulle börja på Sifnos, stanna så länge vi önskade, för att sedan hinna med 1 ö till, max 2. Vi ville stanna länge på varje ställe, ha tid att utforska, att lära känna, för barnen att bli trygga. Framförallt ville vi slippa många färjeturer...

Men vad händer? Väl framme på Sifnos efter en lång, men trevlig resa via Arlanda och Pireus kände vi ingen ro. Efter tre härliga dagar var vi alla fyra redo för nya äventyr... Luffarlängtan fortsatte hela resan och istället för två öar blev det fem! Och många färjor blev det... Här kommer en kortfattad reseberättelse:

Sifnos 2 - 5 september
Vi anlände efter två dagars resa till Sifnos, kl. 20,00. Vi hade tänkt att stanna i Kamares, äta en god middag och stupa i säng, men i stället tog vi en taxi till Faros. Vi hittade ett ganska bra boende, lite risigt men med vacker utsikt. 40 €. Dyrast på hela resan. Sifnos var sig likt, men med fler italienare än 2004. Fler turister överlag faktiskt. När vi bestämt oss för att inte stanna längre än tre dagar så hann vi ändå med att besöka Vathy och sista dagen tillbringade vi i Kamares, på stranden. Vi vinkade adjö till Sifnos från färjan som skulle ta oss vidare till Paros

 

Stranden i Faros på Sifnos.

 

Naxos 6 - 9 september
Paros-resan tog fyra timmar och var dessutom nästan en timme försenad, så vi visst inte om vi skulle hinna med Romilda från Paros till Naxos. Men Romilda var naturligtvis också försenad, så visst hann vi. Från Paros hann vi också ringa till Angeliki Studios på Agia Anna-stranden och boka ett rum. Det kändes skönt att veta att sängar stod och väntade när Romilda anlände just efter midnatt. Taxi till Agia Anna där vi fick ett hjärtligt mottagande vid Angeliki Studios. 35 € /natt för en studio med 4 sängar, bottenvåning, 3 m från poolkanten. Vi somnade gott.

 

Naxos. Frappé.

 

Det var spännande att vakna i Naxos. Vi hade hört mycket om ön och barnen var glada över att äntligen få köpa snorklar och cykloper. Visst kan man förstå varför Naxos är populärt! Vackra stränder och underbart vatten. Mysig hamnstad och inte särskilt dyrt. Vi slappade på stranden halva dagarna och vid poolen andra halvan.

Bestämde oss under tiden för att Amorgos var nästa mål. Om kvällarna vandrade vi till Agios Prokopios längs stranden och barnen tog kvällsdopp. Trots att de hade tjatat om pool så kom de fram till alldeles själva att havet var bättre, och när vi lämnade Naxos slutade allt prat om pool. Men - Agnes lärde sig simma i poolen, så något gott förde den med sig!

 

Sifnos på Kalimera » | Naxos på Kalimera »

 

Resebrevet fortsätter »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera