Kalimera Grekland Donoussa.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Vandra på Donoussa

Den tidigare så vackra vandringen runt ön har delvis förstörts av den "nya" vägen. Men den är fortfarande genomförbar, man är bara bitvis hänvisad till vägen, delar av vandringen går fortfarande längs de gamla åsnestigarna.

Om du vandrar på Donoussa kan du ta dig till ensliga stränder där du kan vara för dig själv. Tänk på att det bara finns tavernor i Stavros, Kalotaritissa, Mersini och vid Kedros beach.

 

Tavernor finns i Stavros, Kalotaritissa, Mersini och här vid Kedros beach.

Tavernan vid Kedros beach.

 

Den intressantaste vandringen börjar i Stavros och tar en först till Kalotaritissa i norr, därefter fortsätter man söderut till Mersini och Livadia beach, och sedan vidare till Kedros beach, för att till sist avsluta i Stavros.

Vandringen är enkel och det finns ingen risk att man går vilse. (Delar av vandringen går längs vägen.) Om du inte orkar gå hela vägen tillbaka kan du ta bussen från Kalotaritissa. Kolla busstidtabellen i Stavros hamn innan så du veta vilka tider du ska passa.

 

Vandra till ensliga stränder på Donoussa.

Till ensliga stränder som denna kan du komma till om du vandrar.
Den bästa vandringskartan över Donoussa är utgiven av det grekiska kartförlaget Terrain maps, även kallad Skai Maps. Kartans upplösning är 1:25 000 och finns att köpa på plats. Kartan beskriver de bästa vandringarna på öarna i Småkykladerna: Donoussa, Iraklia, Koufonissi och Schinoussa.

Jag kan även rekommendera vandringsboken Amorgos, Naxos, Paros, Eastern & Northern Cyclades av Dieter Graf. I boken beskrivs många vandringar i området. Boken kan möjligen finnas att köpa på Donoussa, annars hittar du den på större öar, eller så köper du den på Adlibris, se länk nedan.

Köp Amorgos, Naxos, Paros, Eastern & Northern Cyclades

 

Vandra på Donoussa i Grekland.

Donoussa bjuder på ett kargt, men ack så vackert, landskap.


LÄS MER OM DONOUSSA

Om Donoussa Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera