Kalimera Grekland Donoussa.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Byar på Donoussa
Det finns bara en större by och det är hamnbyn Stavros. Därutöver finns två mindre samhällen: Kalotaritissa och Mersini, bägge så små att de knappast kan kallas byar. Buss trafikerar Stavros, Mersini och Kalotaritissa.

Kalotaritissa på norra Donoussa består av några få hus, här finns inga affärer, men det finns en taverna samt tre stränder. Byn ligger fint, och bussresan dit bjuder på vackra vyer över havet.

 

Kalotaritissa taverna and beach. Donoussa. Taverna.

Kalotaritissa. Större än så här är det inte. Men taverna finns.

 

Mersini är ännu mindre än Kalotaritissa och ligger mellan Stavros och Kalotaritissa. Trots byns litenhet finns det två tavernor. Den bästa heter Tzi Tzi och serverar så god mat att många åker dit på kvällarna. Under Mersini ligger den fina stranden Livadia.

 

Ouzeria To Kymi och Taverna Captain George i Stavros på Donoussa.

Ouzeria To Kymi och Taverna Captain George i Stavros.


Även Stavros är litet, det tar inte många minuter att se hela byn. Här finns tre tavernor, ett kafé, ett bageri, bankomat, ett souvlakiställe, en souveniraffär, en minimarket med minst sagt skralt utbud, en resebyrå och ett tiotal pensionat. Mer än så är det inte. Tiden verkar ha stannat upp, här händer absolut ingenting som inte hände redan dagen innan.

Stavros. Donoussa.

Stavros åt ena hållet.

 

Stavros har precis som Chora på Koufonissi en mycket fin sandstrand i hamnen. Stranden sträcker sig längs hela viken, det är en idealisk strand för barnfamiljer: fin och mjuk sand, nära hem och nära till tavernorna. Den i mitt tycke bästa tavernan är Captain George. Ouzeria To Kymi vid hamnpiren inbjuder till långa sittningar över ett glas vin och en god bok.

 

Stranden i hamnen Stavros på Donoussa.

Stavros åt andra hållet.


LÄS MER OM DONOUSSA

Om Donoussa Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera