Kalimera Grekland Donoussa.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Bad & stränder på Donoussa

Donoussa har inte begåvats med så många stränder, men de som finns håller hög kvalitet, och är barnvänliga. Några är svåråtkomliga, men de flesta väljer den fina hamnstranden eller promenerar till den närbelägna Kedros beach. Nudism är vanligt på alla stränder utom den i hamnen.

 

Stranden i hamnen Stavros på Donoussa.

Hamnstranden i Stavros.

 

Hamnstranden i Stavros tillhör öns bättre och är populär bland barnfamiljer eftersom det är nära hem och nära till tavernor. Egentligen hade det räckt med hamnstranden, för den är ganska stor, precis som hamnstranden på Koufonissi.

Kedros är Donoussas kanske bästa strand och ligger öster om Stavros, det tar mellan 15 och 20 minuter att promenera dit. Stranden är belägen i en skyddad vacker bukt, sanden består av finkornig sand och vattnet är klart och rent. Dåligt med skugga, taverna finns.

 

Kedros beach. Donoussa.

Kedros beach.

 

Under senare år har Kedros blivit en tummelplats för vildcampare, under högsäsong är stranden full av folk som bor i små tält eller egenhändigt byggda vasshus. Tidigare var Anafi vildcamparnas paradis, men nu verkar det som om Donoussa har tagit över den rollen.
Kalimera beach på Donoussa.

Kalimera beach på Donoussa.

 

I en vik strax efter Kedros finns en svåråtkomlig pytteliten strand som oftast är tom på folk. Den stranden har jag döpt till Kalimera beach, och finns att se här.

 

Fler stränder som jag har döpt till Kalimera beach finns här »

 

Ovanför stranden står en gammal uttjänt väderkvarn och ser ensam ut. Därifrån har man en sagolik utsikt över havet. En trevlig och rofylld plats att äta en medhavd lunch på.

Se bild från denna magiska plats här »

 

Ännu längre österut ligger Livadia beach dit det går badbåt under högsäsong. Det går att gå ner till Livadia också. Stigen börjar i Mersini dit du kan åka buss från Stavros. Det finns ingen taverna på stranden, men det finns två stycken i Mersini. Det är dåligt med skugga på stranden, där finns endast några få träd.

 

Livadia beach. Donoussa.

Livadia beach.

 

I Kalotaritissa på norra Donoussa finns det tre stränder av god kvalitet. Till Kalotaritissa kan du åka buss från Stavros. Taverna finns.

Solstolar och parasoll finns inte att hyra på någon av stränderna.

 

Kalotaritissa beach. Donoussa.

En av stränderna i Kalotaritissa.


LÄS MER OM DONOUSSA

Om Donoussa Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2021 Janne Eklund/Kalimera