Kalimera Grekland Kos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Plaka Forest på Kos

Strax efter flygplatsen nära byn Antimachia ligger Plaka Forest som är en tyst och fridfull oas. Det tar några minuter innan man förstår storheten, först känns det som vilken skog som helst, men ju längre in man kommer desto mer mystisk blir den. Solen strålar vackert genom de täta grenarna och bildar mattor av strilande ljusknippen.

 

Plaka Forest. Kos.

Plaka Forest. Jag skulle tro att barnen är de som roas mest av påfåglarna. :-)

 

Risken för skogsbränder är enorm. Man kan bara föreställa sig vilken katastrof det vore om det började brinna här. Det sitter varningsskyltar överallt och levande brandvarnare patruller kontinuerligt området.
Påfåglarna i Plaka Forest på Kos.

Man kommer väldigt nära påfåglarna i Plaka Forest.

 

Kosborna åker ofta hit på picknick vid större helger och grillar och njuter av den rådande friden. Och det är just fridfullheten som gör Plaka Forest till en så unik plats. Det finns inte så många andra tysta tillflyktsorter på Kos. De enda ljud som hörs kommer från de många påfåglarna som bor i skogen, och jag menar verkligen många påfåglar, de är precis överallt.

 

Katter i Plaka Forest på Kos.

Det finns även en hel del katter i Plaka Forest.

 

Påfåglarna är tama, nyfikna och hungriga, så ta gärna med lite mat åt dem. Eller hungriga är de kanske inte, de låtsas nog bara var det bara för att få lite mat. I de små vattendragen bor sköldpaddor som också tigger mat. De är jättesöta.


LÄS MER OM KOS

Om Kos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera