Kalimera Grekland Milos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Sarakiniko beach på Milos

Cirka 4 kilometer norr om Adamas ligger klippbadet Sarakiniko, som inte bara är en av övärldens sällsammaste platser, Sarakiniko är även ett av de mest förföriskt inbjudande baden i Grekland.

 

Sarakiniko. Milos.

Sarakiniko är en unik plats i Grekland.

Vid en första anblick kan man likna Sarakiniko med ett månlandskap som täckts av skimrande snö. Klipporna har skapats av eruption och sedan har väder och vind format dessa besynnerliga kreationer.

 

Stranden i Sarakiniko. Milos.

Den lilla stranden i Sarakiniko.

 

I en liten vik ligger en minimal sandstrand, men det är inte stranden som lockar folk hit, det är de intilliggande klipporna som är Sarakinikos storhet. Lägg där till några laguner, ett par grottor, en klippö, kristallklart vatten och du har det ultimata klippbadet.
Roligast är att upptäcka Sarakinikos kustlinje från en luftmadrass, gärna med snorkel och cyklop. Enda nackdelen med Sarakiniko är att det inte finns någon taverna.

 

Sarakiniko. Milos.

Sarakinikos häftiga kustlinje.

 

Lokalbussen från Adamas kör nästan ända fram till Sarakiniko, och tur är det, för det var en bit att gå tidigare. Smidigast är dock att ta sig dit på egen hand med bil eller moped. Om du gör en båtutflykt runt Milos stannar båten till här.

Fler bilder från Sarakiniko finns här »


LÄS MER OM MILOS

Om Milos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera