Resa till Milos

Om Milos »

Resa hit »

Resa runt »

Byar »

Stränder »

Sevärdheter »

Vandra »

Boka hotell »

Bilder »

Väder »

Karta »

Resebrev »

Forum »

Blogg »

E-guide »

Öluffarskola »
Sommaren 2012 började Apollo med charterresor till Milos, och det verkar ha fungerat, för de har fortsatt med chartern. Vilket jag tycker är jättekul! Om du i stället vill resa hit på egen hand är det minst lika enkelt som att åka på charter.

CHARTER
Charter med Apollo som erbjuder boende i Pollonia. Planet landar på Santorini och därifrån åker man båt till Milos. Det finns visserligen flygplats på Milos, men den hanterar bara inrikesflyg.

FLYGSTOL
Det snabbaste sättet att ta sig till Milos är att flyga till Aten. Från Aten kan du välja mellan att åka båt från Atens hamnstad Pireus, eller flyga inrikes till Milos. Ett annat alternativ är att flyga till Santorini varifrån det finns ganska bra båtförbindelser med Milos.

Personligen föredrar jag att flyga till Santorini eftersom jag helst börjar och slutar min öluff på en ö.

INRIKESFLYG
Milos har daglig flygförbindelse med Aten.

Hamnen i Adamas.

Hamnen i Adamas.


Hamnen i Pollonia.

Hamnen i Pollonia.


BÅT
Båtförbindelserna med Aten (Pireus), Kimolos, Sifnos, Serifos och Kythnos är mycket bra, däremot är förbindelserna med populära öluffaröar som Santorini, Naxos och Paros inte lika bra. Under sommarsäsongen går det minst en båt om dagen mellan Atens hamnstad Pireus och Milos. Många atenare åker över till Milos på kortsemester, därför trafikeras sträckan av snabba katamaraner.

Resan tar cirka tre timmar med katamaran och det dubbla med vanlig färja. Under sommarhalvåret går det upp till tre båtar i veckan mellan Santorini och Milos.

Till grannön Kimolos går den lilla bilfärjan Panagia Faneromeni flera gånger varje dag. Båten går från Pollonia på nordöstra Milos och resan tar cirka 30 minuter. Du kan ta med hyrbil eller moped om din uthyrare tillåter det. Praktiskt då det inte finns några biluthyrare på Kimolos. Bensinstation och uthyrning av moped finns dock

Båttidtabell för Milos »

Boka båtbiljett online här »

Beställ nedräknare om du har bokat resa »
Startsida »

Sök »

Forum »

E-guider »

Boka hotell »

Facebook »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2018 Janne Eklund/Kalimera