Kalimera Grekland Milos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Pollonia Milos

Pollonia, eller Apollonia, ligger mitt emot ön Kimolos så långt nordost man kan komma på Milos. Från Adamas är det cirka 10 kilometer till Pollonia. Det är en i högsta grad levande fiskeby och öns näst största turistort efter Adamas. Stranden är lång och kantas av skuggande tamariskträd. Jag vet många barnfamiljer som väljer att bo i Pollonia i stället för Adamas, och det mycket tack vare den barnvänliga stranden.

 

Stranden i Pollonia på Milos.

Stranden i Pollonia.

 

I byn finns många bra pensionat och tavernor. Flera av tavernorna ligger vid vattnet och det är underbart att sitta där och äta. Armenaki Fish Tavern anses av många vara den bästa restaurangen på hela Milos. Jag vet inte om det stämmer, jag har inte ätit på alla, men helt klart tillhör Armenaki en av de bästa. Gillar du att äta färsk fisk är det hit du ska gå.

 

Tavernor i Pollonia. Milos.

Tavernor i Pollonia.
Från hamnen utgår båtarna till Kimolos. Denna näst intill bortglömda ö bara väntar på att bli upptäckt. Här bor runt 900 personer, merparten arbetar med jordbruk eller fiske. Turismen ligger fortfarande i sin linda, övernattande utländska turister är sällsynta, de få som besöker Kimolos kommer på dagsutflykt från just Milos.

Har du en dag över kan jag verkligen rekommendera en utflykt till Kimolos. Hyr en bil eller moped och åk över med bilfärjan Panagia Faneromeni. Du hinner se hela ön under en dag, strosa runt i de fina gränderna i Chora, förundras av det gamla kastrot och kanske bada på någon av stränderna.

 

Tavernor i Pollonia. Milos.

Det mesta är strandnära i Pollonia.

 

HOTELL POLLONIA

Vill du bo nära en strand passar Pollonia helt perfekt. Väljer du Niki Savvas har du bara några meter till havet. Du behöver inte ens ta med dig ombyte när du ska ta ett dopp.

Boka Niki Savvas här »

Boka andra hotell i Pollonia här »


LÄS MER OM MILOS

Om Milos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera