Vandra på Milos

Om Milos »

Resa hit »

Resa runt »

Byar »

Stränder »

Sevärdheter »

Vandra »

Boka hotell »

Bilder »

Väder »

Karta »

Resebrev »

Forum »

Blogg »

E-guide »

Öluffarskola »
Milos är ingen idealisk vandrarö - delar av ön är svåråtkomlig även för en vandrare - men det finns ett par guldkorn för den som vill upptäcka Milos till fots. En fin vandring börjar i Filakopi, eller vid Papafragas, och avslutas i Adamas. Ta bussen till Pollonia och be att få stiga av vid Filakopi eller Papafragas. Nästan hela vandringen går längs kusten, på vägen passerar man bland annat Sarakiniko. Det är en fin vandring i annorlunda miljö, och nära till svalkande bad.

En annan vandring börjar i Adamas och tar dig längs kusten och sedan upp i bergen och vidare ner till Klima. Från Klima fortsätter du upp till Tripiti, på vägen kan du besöka katakomberna, den romerska teatern och platsen där man hittade Venus de Milo.

Om du ska vandra på Milos kan jag rekommendera Terrain maps (även kallad Skai Maps) karta över Milos. Kartan har en upplösning på 1:35 000, och innehåller fyra vandringar på Milos och en på Kimolos. Kartan finns att köpa på plats.

Jag kan även rekommendera vandringsboken Santorini, Sifnos, western and Southern Cyklades av Dieter Graf. I boken beskrivs fyra vandringar på Milos i detalj.

Klostret Agios Ioannis o Siderianos. Milos.

Om du vandrar kan du besöka Agios Ioannis o Siderianos.


Vandra till stränderna på Milos.

Om du inte vill vandra kan du titta på havet, som är här i Paleochori. :-)


Vandra på Milos.

Vackert och vandringsvänligt landskap nedanför Plaka.

Startsida »

Sök »

Forum »

E-guider »

Boka hotell »

Facebook »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2018 Janne Eklund/Kalimera