Kalimera Grekland Paros.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Agia Irini, Ambelas & Farangas på Paros
Det finns massor med stränder på Paros som jag inte skriver om, de får du upptäcka på egen hand. Här tar jag dock upp några av de mindre kända stränderna som är värda ett besöka av olika skäl.

 

Livadaki beach som ligger innan Agia Irini beach på Paros.

Livadaki beach som ligger innan Agia Irini beach.

 

Agia Irini. Palm Beach. Paros.

Agia Irini beach ligger norr om hamnen i Pounda.

 

Agia Irini är en av få stränder på Paros västkust och ligger norr om hamnen i Pounda. Stranden tillhör inte någon av öns bästa, långt därifrån, men det är den enda stranden på Paros som kan stoltsera med riktiga palmer. Ljuvligt vatten och en taverna som serverar god grekisk mat finns också.

Farangas öster om Aliki i söder är en riktigt fin liten strand med en taverna och en snackbar. I och med närheten till Aliki brukar det vara mycket folk här under sommarmånaderna.

 

Farangas beach nära Aliki på södra Paros.

Farangas beach nära Aliki på södra Paros.


I den pittoreska lilla turistorten Ambelas cirka 7 kilometer sydost om Naoussa finns en mindre strand och ett par trevliga tavernor. Åk hit om du tröttnar på de stora turiststränderna, du möts av ett härligt lugn och en genuin oas där fiskare sitter och arbetar med sina nät.

Kuststräckan mellan Ambelas och turistorten Piso Livadi döljer ett antal stränder och vikar, bland annat Molos som ligger öster om byn Marmari. I Ambelas finns några hotell och pensionat om du vill stanna några nätter. Boka här »

 

Ambelas beach. Paros.

Ambelas ligger 7 kilometer sydost om Naoussa.

 

Lageri beach är en fin strand som ligger ungefär mitt emellan Naoussa och Santa Maria. Stranden är populär bland nudister, så om du inte gillar det väljer du någon annan strand. Till Lageri går det badbåt från Naoussa, eller tar du dig dit på egen hand.


LÄS MER OM PAROS

Om Paros Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera