Kalimera Grekland Schinoussa.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Sevärdheter på Schinoussa

På Schinoussa finns inga historiska platser, inga ruiner, inga marmorbrott, inga tempel, inga kloster. I stället får man gotta sig åt de små vardagliga händelserna, som att möta bonden med kor nere vid Psili Ammos beach, som att försöka få någon av åsnorna att skrika, som att försöka hitta vägen till den där otillgängliga stranden som ser så fin ut uppifrån, som att gå ner till hamnen på kvällen och dricka en kopp kaffe och ett glas metaxa. Solnedgången är vacker och får väl också anses vara en sevärdhet. För att inte tala om den vackra soluppgången.

 

Solnedgången på Schinoussa i Grekland.

Solnedgången får väl anses som en sevärdhet.

 

När man går hem till Chora från hamnen på kvällen är det i regel becksvart ute, och extremt tyst. Att gå den korta sträckan och titta upp på himmeln är helt fantastiskt, för hela himlavalvet är fullt av stjärnor. De är ju alltid där, men när det är mörkt, som det är på Schinoussa, ser man extremt många stjärnor. Det är magiskt!


Soluppgång på Schinoussa i Grekland.

Den vackra soluppgången. Amorgos syns bakgrunden.
En annan attraktion är att gå ner till hamnen när en stor färja är på ingång. Hamninloppet är extremt smalt, så smalt att det ser ut att vara omöjligt att komma in med stora färjor. För att komma in måste färjorna vända på redden och sedan backa in, det är bara några få meter mellan båt och land, ett riktigt skådespel, oavsett om man står på land eller befinner sig ombord på färjan.

 

Färja i hamnen på Schinoussa.

När det anländer en färja blir det livat i hamnen.


LÄS MER OM SCHINOUSSA

Om Schinoussa Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera