Kalimera Grekland Tilos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Tholos beach på Tilos

Några av Tilos stränder är svåråtkomliga, Tholos är en av dem. Stranden ligger nedanför en djup ravin bakom berget på motsatta sidan om Livadia. Du kan vandra till stranden från Livadia, vandringen beskrivs under rubriken Vandringar.

 

Vandra till Tholos beach på Tilos.

På vandring ner till Tholos beach.

 

Kommer du med bil eller moped kör du stora vägen ut från Livadia, svänger vänster mot Mikro Chorio, fortsätter vägen som går förbi Mikro Chorio, och fortsätter tills du ser en skylt som pekar mot den branta stigen som leder ner till stranden. Vandringen ner till stranden tar mellan 40 och 50 minuter.

 

Tholos beach. Tilos.

Tholos beach.

 

Tholos beach är - tycker jag - ingen höjdarstrand. I alla fall inte tillräckligt bra för att motivera den jobbiga klättringen ner, men omgivningarna är fantastiska, vattnet kristallklart och ett sant nöje att utforska med snorkel och cyklop. Dåligt med skugga och det är väääldigt långt till närmsta taverna.

 

Läs den tokiga berättelsen från mitt senaste besök på Tholos beach »
Stranden Tholos beach på Tilos.

Tholos beach.

 

Mitt första besök på Tholos slutade med att mitt högra knä svullnade upp och såg ut som en honungsmelon. Jag fick hjälp att ta mig tillbaka till Livadia. Där satte jag mig med benet utsträckt över en pinnstol på Ouzeria Omonia.

 

Ouzeria Omonia. Tilos.

Ouzeria Omonia i Livadia.

 

Den trevlige ägaren Michalis såg min prekära situation och sprang in i köket och kom snabbt ut med ett glas som innehöll en genomskinlig vätska. Han hällde vätskan över det uppsvullna knäet och började massera. Efter 10 minuter var han färdig och sa att knäet snart skulle se normalt ut. Han hade rätt, svullnaden försvann ganska snart. Jag frågade nyfiket vad det var i glaset och han svarade leendes: - ouzo så klart! :-)

 

Läs mer om vandringen med den trasiga knäet här »


LÄS MER OM TILOS

Om Tilos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera