Kalimera Grekland Tilos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa runt på Tilos

Tilos är en befrielse för en stressad storstadsbo: inga trafikljus, inga rondeller, inga köer, inga trängselskatter. Avstånden är korta, det finns få vägar och trafiken är minimal. Att utforska ön med bil eller moped tar inte lång tid, efter en timme eller så är alla vägar avklarade.

HYRA MOPED OCH BIL

Bil- och mopeduthyrare finns bara i Livadia. Räkna med något höga priser för mopederna eftersom det är dålig konkurrens. Bensinstationen ligger mellan Livadia och Megalo Chorio.

 

Michalis Taverna till vänster, Jannis Supermarket och mopeduthyrare till höger på Tilos i Grekland.

Michalis Taverna till vänster, Jannis Supermarket och mopeduthyrare till höger.

 

BUSS

Lokalbussen utgår från Livadia och går till Megalo Chorio, Agios Antonis och Eristos. På söndagar går bussen till klostret Agios Panteleimon. Bussen stannar där en timme så man hinner gott och väl se klostret och lite av de vackra omgivningarna. Busshållplatsen i Livadia ligger vid torget.
Busshållplatsen på torget i Livadia på Tilos.

Busshållplatsen på torget i Livadia.

 

TAXI

Det finns en taxi. Telefonnummer: 6989433392.

BÅTUTFLYKTER

Stelios har tyvärr slutat med sina båtutflykter på grund av sjukdom. Det är verkligen synd för båtturerna till stränderna Red beach, Lethra, Skafi, Agios Sergios och Tholos var mycket trevliga. Som väl är finns det en annan båt som du kan åka på utflykt med. Båten heter LADY A.K. och är av de modernare slaget. LADY A.K. utgår från hamnen i Livadia där du bokar plats på resebyrån Tilos Travel.

Du kan även göra dagsutflykter några dagar i veckan till Symi och Nisyros. Du åker då med katamaranen Dodekanisos Express eller Blue Star Ferries. Biljetter köper du på resebyrån Stefanakis Travel i hamnen.

 

Stefanakis Travel. Livadia. Tilos.

Stefanakis Travel i hamnen.


LÄS MER OM TILOS

Om Tilos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera