Kalimera Grekland Tilos.

Eristos beach på Tilos
Tilos längsta strand Eristos ligger cirka 8 kilometer från Livadia, och cirka 2 kilometer från Megalo Chorio. Stranden - som är både lång och bred och sväljer mycket folk - består av grovkornig sand uppblandad med småsten. En del anser att Eristos är Tilos bästa strand, men det gör inte jag som gillar Lethra och stranden i Livadia mycket bättre. Delar av stranden kantas av tamariskträd som skänker välbehövlig skugga.

 

Stranden i Eristos på Tilos.

Eristos beach.

 

Eristos har under senare år utvecklats till en liten (med betoning på liten) turistort. Här finns taverna, två kantinor, en minimarket och några hotell. Mellan stranden och Megalo Chorio finns två tavernor: Tropicana och Filoxenia. Filoxenia är den bästa av de två. Här sitter du och äter i en prunkande trädgård med omgivande grönsaksodlingar. En annan bra taverna är En Plo som ligger närmare stranden i Eristos.

 

Kantina. Eristos beach. Tilos.

En av kantinorna vid Eristos beach.
Om du kör grusvägen så långt det går till vänster kommer du så småningom till en smal stig som fortsätter längs kusten. Om du följer stigen cirka 10-15 minuter kommer du till två små jättefina stränder. Den första av stränderna är så liten att det bara får plats några få där. Den första stranden kallar jag Kalimer beach (se bild nedan) och den andra Mikro Eristos beach.

 

Kalimera beach till vänster om Eristos beach på Tilos.

Kalimera beach till vänster om Eristos.

 

Är du fågelintresserad finns det mycket att se vid stranden och i Eristosdalen mellan stranden och Megalo Chorio.

Läs mer om fågelskådning på Tilos här »


LÄS MER OM TILOS

Om Tilos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera