Kalimera Grekland Tilos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Megalo Chorio på Tilos

Tilos huvudstad Megalo Chorio (betyder "stora byn") är en sömnig liten by byggd i Kykladisk stil cirka sju kilometer från Livadia. Byn - som har cirka 240 invånare - ligger vid foten av ett berg. Under byn breder den stora Eristosdalen ut sig.

Det är från Megalo Chorio Tilos styrs. Det lilla stadshuset ligger på en borggård täckt av vacker mosaik. Mosaiken är karakteristisk för öarna i området, inte minst märks det på grannön Nisyros. I närheten av stadshuset ligger det unika elefantmuseet.

 

Megalo Chorio. Kastro. Tilos.

Megalo Chorio. Kastro ligger på toppen av berget.

 

På toppen av berget som Megalo Chorio vilar under ligger Kastro, en fästning med gamla anor. När pirater och turkar härjade i grekiska farvatten tog byborna sin tillflykt till kastrot. Idag återstår mest ruiner av det en gång så ståtliga kastrot, det finns inte mycket att se, men utsikten över ön och ut över havet är pampig. Följ de smala gränderna så långt upp i byn du kan tills du hittar stigen som leder till kastrot. Längs stigen passerar du ruiner av antika Megalo Chorio.

 

Megalo Chorio. Tilos.

Gränder i Megalo Chorio.
När du kommer ner igen kan du pusta ut på byns enda taverna, och njuta av den fina utsikten över Eristosdalen. Är du sedan sugen på ett dopp i havet är det cirka 2 kilometer ner till Eristos beach.

 

Tavernan i Megalo Chorio på Tilos.

Taverna To Kastro i Megalo Chorio.

 

Här sitter man gärna länge och njuter av utsikten över Eristosdalen. Sedan åker man till Eristos beach och tar ett dopp i havet. Bättre än så kan det inte bli.


LÄS MER OM TILOS

Om Tilos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera