Kalimera Grekland Agathonissi.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa till Agathonissi

Trots att Agathonissi ligger lite avigt till och tycks befinna sig i en egen värld är det himla enkelt att resa hit. Däremot är det svårt att resa härifrån, fast det beror inte på dåliga båtförbindelser, utan på att man inte vill åka härifrån.

FLYGSTOL

Absolut enklast är att flyga till Samos med Airtours, Apollo eller Fritidsresor. Från flygplatsen på Samos tar du en taxi till Pythagorion (4 km) och därifrån vidare med båt till Agathonissi. Det brukar finnas gott om lediga taxibilar utanför flygterminalen. Båtbiljetter i Pythagorion köper du i någon av resebyråerna på huvudgatan, eller i biljettkiosken i hamnen.

Ett annat alternativ är att flyga till Kos med Apollo, TUI eller Ving. Från Kos flygplats tar du en taxi till Kos stad och vidare därifrån med båt till Agathonissi.

INRIKESFLYG

Närmsta inrikesflygplatser finns på Leros och Samos.

 

Nisos Kalymnos i hamnen på Agathonissi.

Nisos Kalymnos i hamnen på Agathonissi.
BÅT

Livlinan i den här delen av grekiska övärlden heter Nisos Kalymnos, eller Nisse som vi öluffare kallar henne. Nisos Kalymnos är en liten bilfärja med hemmahamn på Kalymnos, hon seglar samma rutt året om: Kalymnos, Leros, Lipsi, Patmos, Arki, Agathonissi och Samos där hon vänder och går samma väg tillbaka.

Räkna inte med att Nisse alltid håller tidtabellen, däremot kan du räkna med att hon går i (nästan) alla väder. Det ska mycket till om Nisos Kalymnos ställs in.

Katamaranen Dodekanisos Seaways trafikerar också Agathonissi några dagar i veckan, och Leros Sea Ways trafikerar också Agathonissi.

 

Den lilla resebyrån i hamnen på Agathonissi.

Den lilla resebyrån på Agathonissi.

 

När du ska åka ifrån (snyft) Agathonissi köper du båtbiljetter i övärldens minsta biljettkontor som ligger i hamnen.

Båttidtabell för Agathonissi »

Boka båtbiljett online här »


LÄS MER OM AGATHONISSI

Om Agathonissi

Resa hit

Resa runt

Byar

Stränder

Sevärdheter

Vandra

Boka hotell

Bilder

Väder

Karta

Resebrev

Forum

E-guide

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera