Kalimera Grekland Ikaria.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Evdilos på Ikaria

Amfiteatraliska Evdilos ligger mitt på ön (fast vid vattnet) drygt 35 kilometer från Agios Kirikos, och cirka 12 kilometer från Armenistis.

 

Evdilos. Ikaria.

Evdilos.

 

Byn började byggas omkring 1830 när piraträderna upphörde och det blev säkert att bo vid havet igen. Evdilos storhetstid var när byn fick tjänstgöra som öns huvudstad under den sista turkiska ockupationen 1834-1912. Idag kan Evdilos skryta med att vara öns näst största by och tillika öns andra hamn. Här bor cirka 500 personer, många arbetar med fiske.

 

Tavernor i Evdilos hamn på Ikaria.

Tavernorna i Evdilos ligger precis vid vattnet.Jag har hört mycket negativt om Evdilos under åren, bland annat att det är en ful och tråkig håla som man helst ska lämna så snart man gått av färjan. Jag kan inte hålla med om det, jag tycker att det är trevlig by med fina hus, och en livlig hamnpromenad med åtskilliga tavernor och kaféer. Närmsta strand är Kiparissi beach som ligger några kilometer öster om byn.

 

amnpromenaden i Evdilos på Ikaria.

Hamnpromenaden i Evdilos.

 

HOTELL I EVDILOS

Trots att jag gillar Evdilos skulle jag inte vilja bo här, och det av den enkla anledningen att det är så nära till Armenistis härifrån, och jag bor mycket hellre där.

Boka hotell i Evdilos här »


LÄS MER OM IKARIA

Om Ikaria Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guideHEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera