Kalimera Grekland Ikaria.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Vandra på Ikaria

För att riktigt lära känna Ikarias själ bör man ge sig ut på vandring. Armenistis är en perfekt bas för dig som tycker om att göra det. Den populära vandringsleden "The Round of Raches On Foot" börjar och slutar på Livadi beach.

 

Vandra på Ikaria i Grekland.

Många vandringsleder är välskyltade.

 

Vandringen tar dig runt stora delar av det område som kallas Raches. På din vandring passerar du flera byar där du kan äta lunch, du vandrar genom tallskogar, du kommer till små sötvattensjöar där det bor vattenormar, du går genom raviner så vackra att du häpnar och du kommer garanterat träffa på sköldpaddor och se rovfåglar, bland annat den pilsnabba Eleonorafalken. Vandringen beskrivs utförligt i en karta med samma namn som vandringen. Kartan finns att köpa i välsorterade affärer.

 

Damm vid Pezi på Ikaria.

Det finns till och med en sjö nära byn Pezi. Här ser det ut som i Sverige.

 

Den bästa vandringskartan över hela Ikaria är utgiven av det grekiska kartförlaget Terrain maps. Kartans upplösning är 1:35 000 och finns att köpa på plats. Kartan beskriver de elva bästa vandringarna på ön.
Jag kan även rekommendera vandringsboken Samos, Patmos, Ikaria, Kalymnos & Six Neighbouring Islands av Dieter Graf. I boken beskrivs nio vandringar på Ikaria i detalj. Boken kan möjligen finnas att köpa på Ikaria, annars hittar du den på större öar, eller så köper du den på Adlibris.se.

Köp Samos, Patmos, Ikaria, Kalymnos & Six Neighbouring Islands

 

Vandra på Ikaria i Gre

Naturen är mycket speciell på Ikaria, och inbjuder verkligen till vandringar.

 

I det här området finns flera så kallade Piratkepshus.


LÄS MER OM IKARIA

Om Ikaria Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera