Resa till Ikaria

Om Ikaria »

Resa hit »

Resa runt »

Byar »

Stränder »

Sevärdheter »

Vandra »

Boka hotell »

Bilder »

Väder »

Karta »

Resebrev »

Forum »

Blogg »

E-guide »

Öluffarskola »
Under somrarna år 2012 och 2013 gick det charter från Sverige till Ikaria. Det var tredje försöket med charter, men det gick tydligen inte så bra för satsningen lades ned. Nu gör inte det så mycket eftersom det är minst lika enkelt att resa hit på egen hand.

FLYGSTOL
Absolut smidigast är att flyga till Samos och vidare med båt till Ikaria. Man kan även flyga till Aten och flyga inrikes till Ikaria. Att jag föredrar att flyga till Samos beror dels på att jag gillar Samos, dels för att det är trevligare att börja och sluta sin öluff på en ö.

Till Aten kan du flyga med bland annat Norwegian och SAS direkt från Sverige. Till Samos flyger du med Airtours, Apollo eller TUI. Via länken nedan kan du boka alla slags resor.

INRIKESFLYG
Ikaria har daglig flygförbindelse med Aten. Flygresan tar cirka 50 minuter. Flygplatsen ligger nära Faros, cirka 12 kilometer nordost om Agios Kirikos. Det går inga flygbussar så det blir till att åka taxi.

Hamnen i Agios Kirikos.

Hamnen i Evdilos.

Hamnen i Evdilos.


BÅT
Ikaria har bra båtförbindelse med Samos, samt med grannön Fourni. Båtförbindelse finns även med Atens hamnstad Pireus, samt med Chios, Lesbos och Limnos, som ligger norr om Ikaria. Det går även färjor till och från Mykonos och Syros i Kykladerna.

Från Samos går färjorna från Samos stad (Vathy), och från Karlovassi, som är Samos näst största hamn. Samos stad är mycket trevligare än Karlovassi, så åk helst därifrån om du kan.

Observera att det finns två hamnar på Ikaria: Agios Kirikos och Evdilos. Om du ska till Armenistis är Evdilos närmsta hamn, anländer du till Agios Kirikos tar taxiresan till Armenistis cirka 1.30 timme, och kostar mellan 60-70 €.

Båttidtabell för Ikaria »

Boka båtbiljett online här »

Beställ nedräknare om du har bokat resa »
Startsida »

Sök »

Forum »

E-guider »

Boka hotell »

Facebook »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2018 Janne Eklund/Kalimera