Kalimera Grekland Ikaria.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa till Ikaria

Under somrarna år 2012 och 2013 gick det charter från Sverige till Ikaria. Det var tredje försöket med charter, men det gick tydligen inte så bra för satsningen lades ned. Nu gör inte det så mycket eftersom det är minst lika enkelt att resa hit på egen hand.

FLYGSTOL

Absolut smidigast är att flyga till Samos och vidare med båt till Ikaria. Man kan även flyga till Aten och flyga inrikes till Ikaria. Att jag föredrar att flyga till Samos beror dels på att jag gillar Samos, dels för att det är trevligare att börja och sluta sin öluff på en ö. Till Aten kan du flyga med bland annat Aegean, Norwegian och SAS direkt från Sverige. Till Samos flyger du med Airtours, Apollo eller TUI.

 

Flygplatsen på Ikaria ligger nära Faros på norra Ikaria.

Flygplatsen på Ikaria ligger nära Faros på norra Ikaria.

 

INRIKESFLYG

Ikaria har daglig flygförbindelse med Aten. Flygresan tar cirka 50 minuter. Flygplatsen ligger nära Faros, cirka 12 kilometer nordost om Agios Kirikos. Det går inga flygbussar så det blir till att åka taxi.

 

Hamnen i Agios Kirikos på Ikaria.

Hamnen i Agios Kirikos.
BÅT

Ikaria har bra båtförbindelse med Samos, samt med grannön Fourni. Båtförbindelse finns även med Atens hamnstad Pireus, samt med Chios, Lesbos och Limnos som ligger norr om Ikaria. Det går även färjor till och från Mykonos och Syros i Kykladerna. Det går också båt till Patmos, Leros och Lipsi.

Från Samos går färjorna från Samos stad (Vathy), och från Karlovassi, som är Samos näst största hamn. Samos stad är mycket trevligare än Karlovassi, så åk helst därifrån om du kan.

 

Hamnen i Evdilos på Ikaria.

Hamnen i Evdilos.

 

Observera att det finns två hamnar på Ikaria: Agios Kirikos och Evdilos. Om du ska till Armenistis är Evdilos närmsta hamn, anländer du till Agios Kirikos tar taxiresan till Armenistis cirka 1.45 timme, och kostar mellan 60-70 €.

Båttidtabell för Ikaria »

Boka båtbiljett online här »

Beställ nedräknare om du har bokat resa »


LÄS MER OM IKARIA

Om Ikaria Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera