Kalimera Grekland Kos.

Palio Pyli på Kos
Mittemellan Zia och Pyli ligger fästningen Palio Pyli i ett otroligt vackert landskap. Här finns vildavästernberg och skogar av barrträd och cypresser och cikadorna spelar som vore det på sista versen. Fästningen byggdes som skydd mot pirater och anlades därför så svåråtkomligt det någonsin gick. Och det får vi turister sona för, stigen upp till fästningen är brant.

 

Palio Pyli. Kos.

Däruppe i bergen ligger Palio Pyli.

 

Själva området måste en gång ha varit väldigt stort att döma av alla byggnader, ruiner och stenmurar. På båda sidor om den gamla staden tronar höga klippor där det tidigare låg försvarsfästningar. Ruinerna finns fortfarande kvar. Vandringen upp till Palio Pyli är värd alla svettdroppar, belöningen är en formidabel utsikt. Längst upp har någon driftig person anordnat ett litet kafé där kaféborden vilar på klippbranten.

 

Kafé med utsikt i Palio Pyli.

Kafé med utsikt i Palio Pyli.


På bilvägen till Palio Pyli passerar man Taverna Old Pyli. Tavernan ligger mitt i ingenstans och ser inte ens ut att vara öppen. Men det är den, och den är verkligen värd att stanna till på.

 

Taverna Old Pyli. Kos.

Taverna Old Pyli.

 

Maten är bra, miljön hemtrevlig och familjen som driver tavernan är både trevliga och roliga. Taket på tavernan täcks helt av vinrankor. Kommer du hit när vindruvorna är mogna hänger vinklasarna nästan ner i salladen.


LÄS MER OM KOS

Om Kos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera