Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Vårt galna underbara grekiska bröllop. Del 4.
Oliven var alltså i rullning och vi började genast planera. Önskemål och idéer sprutade ur oss. Vi skulle ha ett enkelt bröllop utan krav för vare sig oss eller gästerna. Brudklänning var uteslutet, likaså frack och kostym. Det räckte gott med shorts och t-shirt. Det viktigaste var att det blev en oförglömlig fest med dans till levande grekisk musik.

Vi var ense om att vi inte skulle ha ett svenskt bröllop och inte heller ett grekiskt. Det skulle vara en mix mellan båda. Och lite egna påhitt. Ett krav från Camilla var att vi skulle rida fram till prästen på varsin utsmyckad åsna. Så blev det också. Faktiskt var det ganska många av våra tokiga idéer som genomfördes. Mer om det senare.

 

Åsnor på Amorgos i Grekland.

Skulle vi hitta två åsnor att rida fram till prästen på?

 

När båtstrejken var över tog vi första bästa båt som gick från Sifnos. Det brann i knutarna för planet hem skulle gå från Santorini om två dagar. Färjan gick från Sifnos mitt i natten. Vi klev av på Paros där vi sov på en strand i Parikia i väntan på färjan till Santorini. Sov och sov förresten, så mycket sömn blev det inte. Ett gäng vildhundar tyckte att vi var roliga att leka med och gjorde allt för att störa vår sömn. Vi försökte vifta bort dem med våra bastmattor, vilket gjorde det hela ännu roligare. För hundarna alltså.

Trötta men glada anlände vi till Honeymoon Beach Hotel i PerivolosSantorini. Där sov vi en natt innan vi flög hem till Sverige. Väl hemma skrev vi ner alla våra tankar, krav och idéer i prioriteringsordning. Det blev en diger lista.

Den listan började så här:

1. Var i Grekland ska vi gifta oss?
2. Var hittar vi en präst som kan viga oss?
3. Hur övertygar vi släkt och vänner att komma?
4. Hur får vi tag i ett grekiskt liveband?
5. Hur får vi tag i två åsnor?

 

Agia Anna. Amorgos. Grekland.

Skulle vår favoritö Amorgos passa för vårt bröllop? Bild från Agia Anna.

 

Vi bestämde oss för att avvakta med alla frågor utom en: Var i Grekland ska vi gifta oss? Innan vi hade svaret på den frågan kunde vi inte gå vidare. Amorgos låg närmast till hands eftersom det var - och är delvis fortfarande - vår favoritö. Men vi ville inte binda oss vid en ö. Möjligheten fanns att någon annan ö lämpade sig bättre. Även om tanken just då kändes absurd. Vad kan vara bättre än att gifta sig på Amorgos? Inget.

 

Livadia. Tilos. Grekland.

Eller skulle Tilos passa bättre? Bild från Livadia.

 

För att hitta den ultimata ön gav vi oss ut på en odyssé i grekiska övärlden. En odyssé som skulle ta oss till tretton öar på tre resor. I maj 2001 besökte vi fem öar, i september 2001 var vi på tre öar och i maj 2002 åkte vi till fem öar. På en av dessa öar red vi fram till prästen på utsmyckade åsnor i september 2003.

Jag kan redan nu avslöja att vi inte gifte oss i shorts och t-shirt. Det gick bara inte. Alla protesterade, inte minst grekerna.

 « Föregående kapitel Startsidan | Nästa kapitel »


HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera