Kalimera Grekland Kos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Limnionas, Kohilari, Agios Stefanos på Kos

Det finns massor med stränder på Kos som jag inte skriver om just här, de får du upptäcka på egen hand. Dock kommer jag senare att skriva om fler stränder senare bland annat om stränderna Tam Tam, Lagas och Agios Ioannis beach. Några av dessa stränder nämner jag lite kort här nedan.

 

Limnionas beach. Kos.

Limnionas beach.

 

Limnionas beach på Kos i Grekland.

Limnionas beach.

 

Norr om Kefalos på västra Kos ligger Limnionas beach och Kohilari beach. Det är två stränder som skiljer sig helt från varandra. Limnionas är en liten gullig sandstrand intill en lika liten fiskehamn. Ovanför stranden finns en taverna som serverar färsk fisk från fiskebåtarna.

 

Kohilari beach. Kos.

Kohilari beach.

 

Kohilari är en lång sandstrand som är oerhört populär bland kitesurfare. Även om du inte själv håller på med kitesurfing kan jag rekommendera ett besök på Kohilaristranden. När det blåser mycket är luften fylld av surfare som utför det ena svåra tricket efter varandra.
Agios Stefanos beach ligger ett stenkast från Kefalos beach. Det är en fin strand med inte fullt så mycket folk som många andra stränder. Utanför stranden ligger ön Kastri dit man kan simma, eller gå om man är väldigt lång. På ön finns en ministrand och en liten kyrka.

 

Agios Stefanos beach. Kos.

Agios Stefanos beach nära Kefalos.

 

Helona beach är även det en fantastiskt fin sandstrand. Den ligger väster om Kardamena, och söder om Antimachia. Golden sand, eller Golden beach, är en tämligen okänd strand som ligger väster om Lambi som i sin tur ligger nära Kos stad.

 

Agios Fokas beach nära Kos stad.

Agios Fokas beach.

 

Agios Fokas är den strand nära Kos stad som jag tycker bäst om. Stranden besöks framförallt av grekerna själva och är inte alls exploaterad.


LÄS MER OM KOS

Om Kos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera