Kalimera Grekland Kos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Kefalos på Kos
Kefalos ligger högt ovanför Kefalos bay cirka 40 kilometer från Kos stad. Under antiken var Kefalos öns huvudstad under en tid. Hur många det bodde här då vet jag inte, men idag bor här drygt 2 000 personer.

 

Kefalos. Kos.

Kefalos.

 

Det är en trivsam by som inte är nämnvärt påverkad av turism. I alla fall inte om man jämför med de större turistorterna. I byns början, efter den långa backen upp, ligger ett par trevliga tavernor och i närheten finns resterna av en gammal försvarsfästning (Kastro) varifrån utsikten över Kefalosbukten är minst sagt imponerande. Av själva Kastrot återstår endast ruiner. Nedanför byn finns två stränder: Kefalos och Kamari.

 

Kefalos beach. Kos.

Kefalos beach åt ena hållet.


Någon större skillnad mot andra turistorters stränder är det inte, kanske något färre turister och solstolarna är inte lika många och de ligger inte så tätt inpå varandra.

 

Kamari beach Kos.

Kefalos beach åt andra hållet.

 

Strax utanför Kefalos, på vägen till Agios Theologos beach, ligger en vackert belägen kyrkogård där gravarna har vad man skulle kunna kalla för "himmelsk" utsikt.

HOTELL I KEFALOS

Utbudet på hotell är stort, i byn och vid de båda stränderna. Fördelen med att bo här är närheten till de många fina stränderna, som Paradise beach och Agios Theologos beach. Kokalakis Hotel och Villa Popi Studios är de två mest bokade hotellen i Kefalos via Kalimera.

Kokalakis Hotel »

Villa Popi Studios »

Boka andra hotell i Kefalos här »


LÄS MER OM KOS

Om Kos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera