Kalimera Grekland Kos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Camel beach på Kos

Camel beach är en fin liten strand som ligger lite för sig själv mellan Agios Stefanos beach och Paradise beach, inte så långt från Kefalos. Camel beach är i mitt tycke en av de bästa stränderna på Kos. Till skillnad mot de flesta andra stränder på ön omges denna strand av små klippavsatser, och det gillar jag. Det går att dyka från klipporna, och det gillar jag ännu mer.

 

Camel beach. Kos.

Camel beach.

 

Vattnet är ljuvligt och mycket inbjudande, speciellt för den som tycker om att snorkla. Där vattnet börjar finns en del hala undervattensstenar, men när man kommit ut en liten bit bjuds man på fin bakverksmjuk sandbotten.

 

Kamelstranden på Kos.

Kamelstranden.
Nerfarten till Camel beach går inte att missa, en stor skylt med en kamel på visar vägen ner. På den grekiska vägskylten står det Kamila beach, till stor glädje för alla som heter Camilla.

 

Camilla och Kamila beach på Kos.

Camilla och Kamila beach. :-D

 

Kamila på grekiska betyder nämligen kamel på svenska, något som min fru Camilla inte brukar uppskatta när vi ska presentera oss för greker vi inte känner. Jag presenterar mig alltid med mitt grekiska namn: Jannis, och Camilla med sitt grekiska namn: kamelen. :-)


LÄS MER OM KOS

Om Kos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera