Kalimera Grekland Iraklia.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa till Iraklia

Det finns ingen flygplats på Iraklia, och det går inga charterresor hit, och kommer heller aldrig göra det. Ändå är det enkelt att resa hit.

FLYGSTOL

Det i mitt tycke smidigaste sättet är att flyga till Santorini, och vidare med färja till Naxos stad, och där byta båt för vidare färd till Iraklia. Du kan även flyga till Aten och åka färja från Atens hamnstad Pireus.

INRIKESFLYG

Närmsta inrikesflygplats finns på Naxos.

BÅT

Båttrafiken till och från Iraklia följer ungefär samma mönster som för Amorgos och grannöarna i Småkykladerna. Iraklia nås bäst från Naxos, dels med stora färjor, dels med den mytomspunna Express Skopelitis. Express Skopelitis är en liten lokal färja med hemmahamn i KatapolaAmorgos.

 

Flyingcat 4 i hamnen på Iraklia.

Flyingcat 4 i hamnen på Iraklia.

 

Express Skopelitis är liten, den är långsam, den håller sällan tiden och det är inte övärldens roligaste båt att färdas med. När det blåser mycket, inget ovanligt i Kykladerna, så bör man undvika Express Skopelitis. Läs mer om en hemsk resa här.

Däremot är det underbart att åka med Express Skopelitis när det inte blåser, då tuffar båten vilsamt fram mellan öarna i Småkykladerna, man sitter nära vattenlinjen och det känns som man är ute med egen båt i skärgården.

 

Express Skopelitis i hamnen på Iraklia.

Den mytomspunna bilfärjan Express Skopelitis i hamnen på Iraklia.
Blue Star Naxos anländer till Iraklia en tidig morgon i juni.

Blue Star Naxos anländer till Iraklia en tidig morgon i juni.

 

Express Skopelitis trafikerar sträckan Naxos, Iraklia, Schinoussa, Koufonissi och Amorgos året om. Vissa avgångar går den även till Donoussa. Resan mellan Naxos och Iraklia tar ungefär 1½ timme, längre tid om det blåser. Under högsäsong går Express Skopelitis sex gånger i veckan, lågsäsong tre till fyra gånger i veckan.

 

Blue Star Naxos lämnar hamnen på Iraklia .

Blue Star Naxos lämnar Iraklia en tidig morgon i juni.

 

Tycker du att Express Skopelitis känns som ett osäkert kort, eller tar för lång tid, kan du i stället åka med Blue Star Ferries från både Naxos och Pireus. Färjorna från Naxos går sent på kvällen, oftast kommer man fram mitt i natten.

Båttidtabell för Iraklia »

Boka båtbiljett online här »

Beställ nedräknare om du har bokat resa »


LÄS MER OM IRAKLIA

Om Iraklia Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera